Muchcolours

Muchcolurs on Italialainen yhtiö joka valmistaa digitaalisia painokoneita.

Muchcolours on ollut tunnettu liuotinpohjaisen digitaalisen painatuksen alueella ja kehittänyt sittemmin musteteknolgiaa jota on alettu käyttää digitaalisessa tasopainatuksessa.

Ensimmäisen kerran uutta NANO teknologian mustetta, joka on kehitetty yhdessä erään kemian alan yrityksen kanssa ,käytettiin Practika painokoneessa vuonna 2005.

Practika on Muchcoloursin tuotemerkki digitaalisille tasopainokoneille.

NANO musteesta saatujen kokemusten pohjalta Muchcolours teki päätöksen luopua kokonaan liutinpohjaisista musteista ja keskittyä NANO teknolgian musteisiin.

NANO musteten pisarakoko on äärettömän pieni - vain 3 pikolitraa = 0.000000000003 l. Tämän johdosta muste tunkeutuu äärettömän tehokkaasti lasin pintarakenteeseen - pysyvästi!

Nämä NANO musteet toimivat erittäin hyvin niin sisä kuin ulkoilmasovelluksissa - esim. talojen julkisivuissa. NANO musteet ovat läpikuultavia eivätkä näinollen muodosta estettä valon kululle lasin läpi. Myöskään musteen kiinnittämiseen pysyvästi lasille ei tarvita karkaisua - tämä pienetää laiteinvestointeja huomattavasti. NANO muste painokoneiden käyttökustannukset ovat vain murto-osa keraamisten musteiden vastaavista kustannuksista.

Tällä hetkellä suurin Practika malli on kooltaan 2500 x 5000 mm.
Muchcolours valmistaa painokoneensa Montesilvanossa, Italiassa.

Lue lisää: www.muchcolours.it ja www.practika.it